van Vollenhovenstraat 7  3016 BE
Rotterdam, The Netherlands
Tel: +31 (0)10 436 70 55
Soccerworks: Player's Agents licensed by The Royal Netherlands Football Association
Nederlands NL  to English HomePage EN

Home

Nieuws

Diensten voor spelers

Player's Agents

Licentie

Spelers

Partners

Activiteiten

Vacatures

Contact

Spelers login

Soccerworks is lid van Pro Agent

Activiteiten: Footgolf

Op 8 november 2009 vond op Golfbaan Spaarnwoude het eerste Soccerworks FootGolftoernooi plaats...

FootGolf is een combinatie van de bestaande sporten voetbal en golf. Het spel wordt gespeeld op officiŽle golfbanen met holes met een diameter van 55.5 centimeter, waarbij het de bedoeling is de bal (met de voet uiteraard) in zo weinig mogelijk . trappen in de hole te krijgen. De spelregels komen voor het grootste gedeelte overeen met die van golf.

Het spel is ontwikkeld door oud-voetballer Willem Korsten. Toen hij na zijn professionele voetballoopbaan bij onder andere Vitesse, Leeds United en Tottenham Hotspur, jeugdtrainer werd bij NEC, speelde hij na de training vaak een spelletje met collega-trainers. De bedoeling was om de bal van het trainingsveld in zo min mogelijk trappen in de deur van de kleedkamer een kilometer verderop te krijgen. Door zijn broer Bas Korsten en Michael Jansen werd dit simpele spelletje ontwikkeld tot officiŽle, nieuwe sport: FootGolf.

Opvallend was dat de winnaar van het Soccerworks FootGolftoernooi een keeper was: Beau Molenaar, doelman bij de Noorse club FK Haugesund.

Footgolf Footgolf Footgolf Footgolf Footgolf Footgolf Footgolf